Ziemniaki po niemiecku z dodatkiem tego prostego i taniego sosu powalają na kolana. Zaskoczę Cię tym przepisem
39 985
Zwykłe ziemniaki można w bardzo łatwy sposób zamienić w przepyszne danie.
Klasyką są gotowane kartofle, ale z dodatkiem tego prostego i taniego sosu ich smak może powalić. Przepis ten pochodzi z Niemiec. Na szczęście dzięki ich uprzejmości poznałem ich sekret. Myślę, że Ty i Twoja rodzina oszalejecie na ich punkcie.
Składniki:
1 kg ziemniaków
2 łyżki musztardy francuskiej
100 ml oliwy z oliwek
szczypiorek
4 łyżki octu winnego
sól do smaku
Przygotowanie:
Ziemniaki obieramy i kroimy w dość dużą i równą kostkę. Następnie zalewamy wodą i gotujemy około 15 minut – aż do uzyskania miękkości.
Musztardę, sól, ocet winny, posiekane zioła i oliwę z oliwek umieszczamy w miseczce i dokładnie mieszamy.
Ziemniaki odcedzamy, łączymy z wcześniej przygotowanym sosem musztardowym. Mieszamy dokładnie i gotowe!