Klopsiki wykonane według tego przepisu są smaczne, sycące, a także z całą pewnością będą smakowały całej rodzinie. Dodatkowo są one dość proste w przygotowaniu.
Mięso odkładamy do miski, do którego dodajemy ryż i cebulę, która wcześniej została posiekana na drobne kawałki. Marchew myjemy i trzemy na bardzo tarce.
Do wcześniej przygotowanego mięsa dodajemy marchew, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz jajko. Do tej mieszanki dodajemy przyprawy i całość dokładnie mieszamy.
Mieszamy śmietankę z koncentratem pomidorowym, olejem, przyprawami i dokładnie ubijamy aż do uzyskania jednolitej mieszanki. Do tego dodajemy wodę i równomiernie polewamy mięso.
Tak przygotowane danie pieczemy przez około 30 minut w 180 stopniach. Całość można posypać startym serem.
Kapustę siekamy na drobne kawałki i dodajemy do mięsa mielonego. Do tego dodajemy drobno posiekaną cebulę, sól, pieprz i jajko.
Blachę smarujemy olejem i układamy na niej kulki przygotowane z mielonego. Przykrywamy to folią i pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.