Nigdy nigdy więcej nie wylewaj wody z ogórków: musisz znać trik, którego używają również znani szefowie kuchni
47 184
Najlepsze mięso o fantastycznym smaku!
Dzięki wodzie z kiszonych ogórków mięso jest doskonale kruche, sprężyste i aromatyczne. Idealne do pieczenia lub grillowania. Ten pomysł jest również wykorzystywany przez profesjonalnych kucharzy! Dzięki niemu przygotujesz bardziej miękkie, delikatne i niesamowicie smaczne mięso.
Potrzebujemy:
wieprzowina – 6 kotletów
woda z kiszonych ogórków – 100 ml
sól – 5 g
czarny pieprz – 5 g
słodka papryka – 5 g
musztarda – 50 g
śmietana lub majonez – 100 g
ogórki kiszone – 150 g
pomidory – 1 sztuka
twardy ser – 100 g
Przygotowanie:
Zrób nacięcia na plastrach mięsa.
Umieść mięso w zamykanej plastikowej torbie. Dodaj wodę z ogórków, musztardę i przyprawy.
Zamknij torebkę i dobrze wymieszaj. Możesz odłożyć mięso do zamarynowania, ale jeśli nie masz czasu użyj go od razu – będzie równie pyszne.
Połóż mięso na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Posmaruj śmietaną lub majonezem. Ułóż na mięsie pokrojone pomidory i ogórki kiszone. Na koniec posyp serem.
Piecz w temperaturze 180 ° C przez około 35 minut. Życzę smacznego!