Nigdy nigdy więcej nie wylewaj wody z ogórków: musisz znać trik, którego używają również znani szefowie kuchni

Najlepsze mięso o fantastycznym smaku!

Dzięki wodzie z kiszonych ogórków mięso jest doskonale kruche, sprężyste i aromatyczne. Idealne do pieczenia lub grillowania. Ten pomysł jest również wykorzystywany przez profesjonalnych kucharzy! Dzięki niemu przygotujesz bardziej miękkie, delikatne i niesamowicie smaczne mięso.

Potrzebujemy:

    • wieprzowina – 6 kotletów
    • woda z kiszonych ogórków – 100 ml
    • sól – 5 g
    • czarny pieprz – 5 g
    • słodka papryka – 5 g
    • musztarda – 50 g
    • śmietana lub majonez – 100 g
    • ogórki kiszone – 150 g
    • pomidory – 1 sztuka
    • twardy ser – 100 g

Przygotowanie:

Zrób nacięcia na plastrach mięsa.

Umieść mięso w zamykanej plastikowej torbie. Dodaj wodę z ogórków, musztardę i przyprawy.

Zamknij torebkę i dobrze wymieszaj. Możesz odłożyć mięso do zamarynowania, ale jeśli nie masz czasu użyj go od razu – będzie równie pyszne.

Połóż mięso na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Posmaruj śmietaną lub majonezem. Ułóż na mięsie pokrojone pomidory i ogórki kiszone. Na koniec posyp serem.

Piecz w temperaturze 180 ° C przez około 35 minut. Życzę smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!