Z pewnością znasz magiczne kulki Raffaello przepełnione kokosem oraz kryjące w sobie niespodziankę w postaci kruchego migdała?
A ten krem w środku? Istne niebo co? Tylko pomyśl, że już dziś zdradzimy Ci sekret tego wyjątkowego smaku!
Dodatkowym atutem przygotowania kremu Raffaello jest to, że to Ty decydujesz o składnikach i ich jakości. Może nie być tu miejsca na sztuczności. Postaw na dobre jakościowo produkty a nie zawiedziesz się wykwintnym smakiem.
Składniki
200 g białej czekolady (najlepiej organicznej)
400 g skondensowanego niesłodzonego mleka
70 g wiórek kokosowych
200 g masła
Przyrządzenie
Masło oraz czekoladę włóż do miski i umieść w kąpieli wodnej. Podgrzewaj na małym ogniu do momentu całkowitego rozpuszczenia.
Po wymieszaniu składników dodaj jeszcze skondensowane mleko oraz wiórki kokosowe. Zamieszaj do równomiernego rozproszenia.
Tak przyrządzony krem Raffaello przełóż do plastikowego pojemnika na żywność i umieść w lodówce na około trzy godziny, aby nabrał bardziej zwartej konsystencji. Kokosowy obłęd murowany!
Krem Raffaello możesz również wykorzystać jako dodatek do ciastek. Smacznego!