Bardzo apetyczne, miękkie paszteciki z kapustą bez jajek. Uwielbiam to nadzienie.

Istnieje bardzo wiele okazji, z powodu których warto przygotować smakowite przekąski. Bardzo ciekawą propozycją mogą okazać się paszteciki z ciasta drożdżowego.

Tak naprawdę można nadziać je w różny sposób. Największym zainteresowaniem cieszy się jednak nadzienie przyrządzone z kapusty.

Do przygotowania pasztecików nadzianych kapustą będziemy potrzebować następujących składników:

  • pół kilograma mąki
  • 250 ml wody
  • pół łyżeczki soli
  • 7 g suchych drożdży
  • olej
  • kilogram kapusty
  • średnia cebula
  • 1/3 łyżeczki suszonej mięty
  • pęczek świeżych ziół (pietruszka, koperek)
  • pieprz

W pierwszej kolejności należy przygotować ciasto, a następnie nadzienie.

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!